Koktajl jagodowo - kokosowy

18 kwietnia 2016

 
Zawsze powtarzam, że najprostsze przepisy są najlepsze. A nie ma nic prostszego niż koktajl. Bomba witaminowa, orzeźwienie i zdrowa dawka kalorii. Idealne na drugie śniadanie. Wystarczy tylko skomponować składniki. Im mniej, tym zdrowiej. Wrzucasz do koktajlera i gotowe. Zawsze można wstawić do lodówki i wypić później np. przygotowując dla gości.


Pora roku jeszcze nie ta, by móc używać do woli świeżych owoców, ale to nie oznacza, że ich nie ma. Są. Mrożonki. I właśnie z nich korzystam. Oczywiście latem ten koktajl będzie smakował o niebo lepiej, zwłaszcza, gdy jagody uzbierasz własnoręcznie. Ale jak to mawiają, jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma. Korzystajmy więc do woli. Do lata niedaleko!

Składniki:
szklanka jagód
mleko kokosowe
sok z limonki
kefir/jogurt naturalny
1 łyżka miodu lub pół banana
 
 
Lubicie smak kokosa? Ja tak, dlatego zużyłam całą puszkę mleczka, jednak jeśli nie przepadacie możecie je pominąć zupełnie lub wykorzystać połowę, a resztę zastąpić kefirem/jogurtem/mlekiem. To samo tyczy się jagód. Widzisz więc, że proporcje możesz dostosować do własnych preferencji. Całość dosłodziłam łyżką miodu. Ale zamiast miodu możecie dodać po prostu banana. I tak będzie pycha!
 
No i powiedz, że byś się tego nie napiła?  




Lubisz koktajle? Zajrzyj do pozostałych przepisów dla spragnionych:
 
 
 
 
 

Zobacz także

0 komentarze